Hopp til hovedinnhold

Kuratoromvisning i Anti-monument ll i Hannah Ryggen-senteret

Søndag 14.august kl. 12.00

Kurator Solveig Lønmo har holdt i trådene på hele prosjektet Hannah Ryggen Triennale 2022 Anti-monument. Bli med henne på en omvisning i én av de tre triennale-utstillingene i regi av Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum.

  • 1/1

Om Anti-monument:

HRT 2022 tar utgangspunkt i Anti-monument som tematikk. Her foreslås det foranderlige fremfor det statiske, minnearbeid fremfor resolusjon, forstyrrelser fremfor bekreftelser, hulrommet i stedet for den bastante steinblokken. ​I Hannah Ryggens billedtepper formidles dype menneskelige erfaringer, og fortellingene i dem beveger seg forbi enkle sannheter. Hun kritiserte økonomisk ulikhet, advarte mot fascismen og reagerte modig på dens konsekvenser, samtidig som hun også feiret kjærligheten og de større sidene av eksistensen. Trådene hun vevde endrer seg over tid, og fargene falmer gradvis med lyset. 

Triennaleutstillingen i Hannah Ryggen-senteret, viser et knippe sterke verk sammen med flere av Ryggens tekstile reaksjoner på krig og urett. Følgende kunstnere representert i Hannah Ryggen-senteret: 

Marsil Andjelov Al-Mahamid, anonym kunstner, Jennie Bringaker, Anusheh Zia + Hannah Ryggen

Inngang på Hannah Ryggen-senteret er gratis. Det er også disse kuratoromvisningene. Møt opp ved utstillingen på annonsert tid. 

Kombiner gjerne kuratoromvisningen på Hannah Ryggen-senteret med en kuratoromvisning på Austråttborgen samme dag. På de fire oppsatte datoene, vil Solveig Lønmo holde omvisning på Hannah Ryggen-senteret kl. 12.00 og så på Austråttborgen kl. 14.00.