Hopp til hovedinnhold

Art Nouveau fra Rörstrand: utstillingene 1895-1915

Foredrag (på svensk) ved Markus Dimdal
Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum
Søndag 1. september klokken 14:00
Varighet: 75 min

  • 1/1

Rundt 1900 gjorde Rörstrands porslinsfabrik i Stockholm suksess med sin nye kunstkeramikk i Art Nouveau eller Jugendstil. Fabrikkens arbeider fikk stor oppmerksomhet på en rekke nasjonale og internasjonale utstillinger, og denne søndagen gir Markus Dimdal oss et innblikk i Rörstrands produksjon mellom 1895-1915.  Dette var en periode preget av voldsom fremtidsoptimisme, hvor kunst og vitenskap gikk hånd i hånd. Rörstrand utnyttet raskt potensialet i den nye teknologien, samtidig som de engasjerte en gruppe fremstående kunstnere som skulle arbeide i "den nye stil". Dimdal tar utgangspunkt i de ulike utstillingene Rörstrand deltok på, forteller oss hvilke nyheter som ble lansert, samt viser en rekke fotografier av porselensfabrikkens produksjon.

  • 1/1

Markus Dimdal er en pasjonert art nouveau-samler som er bosatt i Stockholm. Han har forsket på Rörstrands keramikk, noe som resulterte i boken "Art Nouveau från Rörstrand" (2016). I boken presenterte Dimdal ny kunnskap om de ulike typene kunstkeramikk som Rörstrand fremstilte, basert på omfattende arkiv- og gjenstandsundersøkelser. I 2017 ble deler av hans samling utstilt på  Thielska galleriet i Stockholm.  Til hverdags arbeider Dimdal med å programmere dataspill. 

Arrangementet arrangeres i regi av Foreningen Nordenfjeldske Kunstindustrimuseums venner, men er åpent for alle interesserte. 

Museum24:Portal - 2024.04.07
Grunnstilsett-versjon: 1