Hopp til hovedinnhold

Kulturnatt 13. september: Masker på museet

På årets Kulturnatt åpner vi ny utstilling med selveste Damselfrau – Magnhild Kennedy og hennes fantastiske, fascinerende masker! Kom til Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum mellom 16.00 og 24.00 og få med deg foredrag, verksted, cocktailbar og selvfølgelig utstillingsåpningen kl. 19.00. Gratis, alt sammen, såklart!

 • 16.00 Museet åpner - gratis inngang under hele Kulturnatt!

 • 16.00 – 19.00 Verksted - kom og lang egne masker med oss

 • 16.30 – 17.00 Foredrag ved Lisa Charlotte Baudouin Lie «Masker i teater» (foredraget vil bli tegnspråktolket)

 • 17.30 – 18.00 Foredrag ved Arve Hjelseth «Masker i karnevalet»

 • 18.30 – 19.00 Foredrag ved Jens Fredrik Ryland «Masker i Black Metal»

 • 19.00 Utstillingsåpning DAMSELFRAU

 • 19.00 – 22.00 Tegn masker med en av våre ansatte i Japan-salen

 • 19.30 Cocktailbar - 18 års aldersgrense

 • 20.00 – 20.15 Miniforedrag "Festantrekk"

 • 21.00 – 21.15 Miniforedrag "Art nouveau-møbler"

 • 22.00 – 22.15 Miniforedrag "Keramiker Lucy Rie"

 • 23.00 – 23.15 Miniforedrag "Grå figur av Hannah Ryggen"

 • 24.00 Museet stenger

 • 1/1
  Damselfrau "Mustang Z", 2018 Damselfrau

DAMSELFRAU:
Bak kunstnernavnet Damselfrau står den trondheimsfødte Magnhild Kennedy, som i 2007 brøt opp fra Norge og flyttet til London. Hennes første masker ble til i forbindelse med et kostymeball og ulike klubbkonsept i London som fungerte som møtepunkt for drag, mote, street-kultur, kostymer og teater. Denne kulturelle smeltedigelen gjenspeiles i Damselfraus masker, der håndverk, mote, design og kunst møter hverandre i en form hvor inspirasjoner og referanser smelter sammen i et høyst særegent og drømmeaktig uttrykk som skaper situasjoner som opphever skillet mellom virkelighet og fiksjon.

FOREDRAG:
Lisa Charlotte Baudouin Lie: Scenekunstner, regissør, skuespiller, dramatiker og forfatter. Pony of No Return (PONR) er Lies skiftende plattform av kunstnerisk medvirkende og samarbeidspartnere der Lie er kunstnerisk leder. Med PONR og tidligere med performanceteaterduoen Sons of Liberty, har hun hatt stor innflytelse på norsk scenekunst gjennom en blanding av pop-kultur, trash og misantropisk ærlighet.

Jens Fredrik Ryland: Musiker og entreprenør. Ryland var gitarist i black metal-bandet Borknagar mellom 1997 og 2018. Gründer av Infernofestivalen, en festival for heavy metal som har blitt arrangert i Oslo hver påske siden 2001. Ryland har i tillegg vært turnècrew for Mayhem, Arcturus og Dimmu Borgir.

Arve Hjelseth: Sosiolog. Mag.art sosiologi UiO, 1992 og dr.polit UiB, 2006 med avhandlingen «Mellom børs, katedral og karneval: norske supporteres forhandlinger om kommersialisering av fotball». Hjelseth er førsteamanuensis i idrettssosiologi ved NTNU. Hans forskningsområder er kommersialisering av idrett, idretts- og kulturpublikum, fotballsupportere og fotball mer generelt.

Maskeverksted, tegneverksted og miniforedrag er ved museets egne ansatte.


VERKSTED:
Ta med barna og lag egne masker med oss! En maske kan man både gjemme seg bak og samtidig vises veldig godt. Vi tar utgangspunkt i et materiale som ligner det Damselfrau bruker og limer på hva vi vil! Ta gjerne med små dingsebumser hjemmefra. Biter fra kinderegg, perler som er ekstra fine, fjær, pinner eller bittesmå leker som er ødelagt. Det meste kan limes på en maske!

COCKTAILBAR:
Etter åpningen av Damselfrau, åpner vi også coctailbar i Lille Galleri. Med Magnhild Kennedys estetikk og hennes kuraterte spilleliste for kvelden blir det eklektisk og elegant. Tørr du komme med maske? Vi selger drikke og snacks. Last ned vipps om du ikke allerede har det!

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1