Ikebana - japansk blomsterkunst

Ikebana-nestor Lisbeth Lerum kommer for å lage, demonstrere og fortelle om ikebana. Velkommen til en lærerik og inspirerende kveld!

3. mars kl. 18.00. Pris: inkludert i inngangsbillett.

 • Ikebana laget av Lisbeth Lerum (Foto/Photo)
  1/3
  Ikebana laget av Lisbeth Lerum (Bilde 1 av 3)
 • Ikebanakunstner Lisbeth Lerum (Foto/Photo)
  2/3
  Ikebanakunstner Lisbeth Lerum (Bilde 2 av 3)
 • Kasamatsu Shiro "Ikebana" 1954 (Foto/Photo)
  3/3
  Kasamatsu Shiro "Ikebana" 1954 (Bilde 3 av 3)

Ikebana er en skulpturell kunst og meditasjonsform, som allerede i det 6. århundre ble brukt ved religiøse ofringer i Japan. Av alle japanske kunstformer er ikebana den mest kjente og mest aktive verden over. Ikebana har en enkelhet og en egen skjønnhet som fanger både øye og sinn, og som stadig blir oppdaget av flere og flere.

I ikebana anvendes triangelen som formprinsipp, og den representerer himmel, menneske og jord. En gren med en vakker, ”flytende” naturlig linje, som også viser årstiden, er å foretrekke fremfor en storflott blomsterbukett. Alt blir verdsatt fra den største gren til det minste blad. Det sies at lengre studier av ikebana vil føre til en dypere innsikt og forståelse av livet og naturen.

3. mars er Hina Matsuri, dukkefestivalen i Japan. Ikabana er en viktig del av denne feiringen.

Lisbeth Lerum

Lisbeth Lerum har studert japansk kultur og ikebana i 30 år. Hun innehar i dag tittelen 1st. Grade Sumo innen ikebana. Lerum var med på å starte Ikebana International Norge i 1991, og underviser i ikebana året rundt. Hun er tilknyttet Sogetsu-skolen, den største og fremste ikebana-skolen i Japan.