Hopp til hovedinnhold

Residenskunstner Marthe Minde

I samarbeid med Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum inviterer Ørland/Bjugn Kunstforening Marthe Minde til å være residenskunstner under Hannah Ryggen Triennale 2022.

Galleri Hans, Ørland Kultursenter
21. mai - 14. august

Marthe Minde er representert med en nyprodusert vevinstallasjon i Anti-monument I i Gråmølna (Trondheim), med tittelen Mellom loft og kjellar (2022). I likhet med Hannah Ryggen, sanker Minde materialer fra hjemstedet til sine verk. Mindes nærmest arkitektoniske, tredimensjonale vevnader inviterer publikum til en omsluttende opplevelse av tekstilet. En direkte formmessig dialog til Ryggens "Vi lever på en stjerne" utgjør en egen nerve i Mellom loft og kjellar (illustrasjonsbildet er en skisse til verket, som er under produksjon).

I løpet av sitt treukers residensopphold på Ørland, går Minde i Hannah Ryggens fotspor, og jobber med stedets materialer. Resultatet av hennes utforsking vil kunne sees i Galleri Hans fra 21. mai.

  • 1/1
    Strekking av 10 000 meter håndspunnet garn som skal bli varp til vevinstallasjonen "Mellom loft og kjellar" som skal vises under HRT 2022. Foto: Marthe Minde

Åpningstider i Galleri Hans i triennaleperioden:

Galleri Hans følger Ørland Kultursenters åpningstider.

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1