Hopp til hovedinnhold

Julie Ebbing og Hannah Ryggen Army

K-U-K Kjøpmannsgata Ung Kunst
25. mars - 22. mai
Kurator: Cathrine Hovdahl Vik


Julie Ebbing (f. 1985) jobber med ulike materialer, gjerne med tre- og linosnitt som sentrale element i større installasjoner. Hennes visuelle univers er mangefasettert. Det inkluderer referanser til kunsthistoriske motiver, portretter av mennesker, inkludert av kunstneren selv, og elementer fra hverdagslivet. Hennes verk omfatter det råe og det sårbare, den enkle streken og komplekse komposisjoner. Arbeidene hennes er insisterende og kompromissløse, samtidig som at de bærer med seg humor og ydmykhet. Det er mye som skal formidles og verkene er spekket med mening.

Utstillingens tematikk kretser rundt undersøkelser og ytringer knyttet til maktstrukturer, sosiale konstruksjoner, identitet og hierarkier. Ved å sette fokus på kjønnsdiskriminering i både kunsthistorien og i vår samtid relateres hennes kunstneriske praksis til kjønnsroller, demokrati og politikk.

Hannah Ryggen Army er et konsept Ebbing har jobbet med gjennom flere år. Armyen består av kunstnere som støtter opp under Ebbings mottoet «Sammen er man sterkere». Armyen er en integrert del av utstillingen.

Julie Ebbing fullførte sin mastergrad i kunst og håndverk, grafikk og tegning ved Kunsthøgskolen i Oslo i 2016. Hun har mottatt flere stipender og hennes arbeider er innkjøpt av ulike private og offentlige institusjoner.

  • 1/1
    Julie Ebbing, detaljbilde. Foto: Kunstnerens courtesy

Åpningstider i K-U-K Kjøpmannsgata Ung Kunst i triennaleperioden

  • Hver dag: 11.00 – 18.00

Museum24:Portal - 2024.05.16
Grunnstilsett-versjon: 1