Hopp til hovedinnhold

DESCONOCIDA/UNKNOWN/UKJENT Broderi i protest mot overgrep av kvinner

Et verksted for protest, solidaritet, oppmerksomhet, samtale og kunnskap:
Velkommen til broderiverksted der vi broderer navn på kvinner som er som er forsvunnet eller funnet drept i Ciudad Juarez, Mexico, på små navnelapper. Vi syr også «ukjent» på vårt eget språk, for å minnes at tilsvarende overgrep skjer globalt.

Workshop med kunstneren bak prosjektet, Lise Bjørne Linnert
Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum
Torsdag 11. april kl. 18-20
Gratis - ingen påmelding - ingen forkunnskaper nødvendig

  • 1/1
    Broderiworkshop, Pau, Frankrike, 2012. Foto: Lise Bjørne Linnert

DESCONOCIDA/UNKNOWN/UKJENT
 2006 - pågående

Desconocida/Unknown/Ukjent har i 13 år fått folk globalt til å engasjere seg i kampen mot overgrep mot kvinner ved å delta i workshops der man broderer navnelapper med navn på kvinner som er forsvunnet eller funnet drept i CD Juarez, Mexico. I tillegg broderer hver enkelt «ukjent» på sitt eget språk for å minnes at overgrep og drap av kvinner skjer i alle land. Per februar 2019, er mer enn 8000 navnelapper brodert av 5000 folk i workshops globalt. Disse har vært arrangert i private hjem, universitet, skoler, institusjoner, gallerier og museer.

Desconocida/Unknown/Ukjent ble initiert av kunstner Lise Bjørne Linnert i 2006 i respons til de omfattende overgrepene som systematisk har pågått mot kvinner i Ciudad Juarez, Mexico, siden 1994. Hver uke forsvinner fortsatt kvinner fra byen, mange blir aldri funnet igjen. Prosjektet har vært utstilt mange steder i verden, sist i FNs høykommisær for Menneskerettigheter’s kontor i Mexico by, 25. november 2017, på FNs Internasjonale dag for å eliminere vold mot kvinner.

Verket vises i Hannah Ryggen Triennale 2019. Dine broderte lapper inkluderes i visningen av verket.

Museum24:Portal - 2024.04.07
Grunnstilsett-versjon: 1