Hopp til hovedinnhold

Gjenfortryllet mote: en samtale m/ Edda Gimnes & Ragnhild Brochmann

I utstillingen Gjenfortryllet finner du 𝐸𝑚𝑖𝑙𝑦 𝐶𝑖𝑛𝑑𝑒𝑟𝑒𝑙𝑙𝑎 𝐷𝑟𝑒𝑠𝑠 av klesdesigneren Edda Gimnes. Denne fredagskvelden får du møte moteskaperen selv i samtale med selveste Ragnhild Brochmann og vår museumsdirektør Ingrid Lunnan Nødseth.

Fredag 22.mars kl. 18-20 på TKM Gråmølna, Trenerys gate 9. Dørene åpner en halvtime før.

Om Edda Gimnes: Edda Gimnes er en moteskaper som kombinerer kunst og mote på en uventet måte. Etter endt utdannelse på London College of Fashion, har hun blitt omtalt i Vogue og blitt nevnt som en av ti "Fresh-Out-of-Fashion-School Designers to Watch" av New York Times. Lady Gaga, Gigi Hadid og Cardi B har alle ikledd seg hennes karakteristiske kreasjoner. Gimnes kaller sine kreasjoner for «walking art» - vandrende kunst - og har vært vist på The Meteroplitan Museum of Art i New York, og kjøpt inn til både Nordenfjeldske kunstindustrimuseums og Nasjonalmuseets samlinger.

Om Ragnhild Brochmann:
Ragnhild Brochmann er kunst-og motekulturhistoriker, skribent og illustratør og mange kjenner henne som Morgenbladets Estetiker (2018-2022). En spørsmål-og-svarspalte hvor alle former for visuell kultur var gjenstand for dyptpløyende og humoristisk analyse – ikke minst mote. I dag skriver hun spalten Stygt & Pent i D2 og er aktuell med en bok med samme navn på Gyldendal. Ragnhild har markert seg som en annerledes kulturkommentator, gjester ofte radio og tv og ble tildelt Hestenesprisen som årets kulturjournalist i 2020.

Om Gjenfortryllet:
Gjenfortryllet tar utgangspunkt i tiden da museet ble etablert (1893) og stilbevegelsen art nouveau med sine organiske former og referanser til naturen. I utstillingen brukes begrepet gjenfortrylling - re-enchantment - for å skape en dialog mellom historiske verk fra samlingen og samtidskunsthåndverket. Utstillingen vises i lånte lokaler på Trondheim kunstmuseums visningssted Gråmølna ved Solsiden.

Museum24:Portal - 2024.04.07
Grunnstilsett-versjon: 1