Hopp til hovedinnhold

Damselfrau

13.09–10.11.19

  • 1/2
  • 2/2

Velkommen til den første store utstillingen til London-baserte Damselfrau! Bak kunstnernavnet Damselfrau står den trondheimsfødte Magnhild Kennedy, som i 2007 brøt opp fra Norge og flyttet til London. Hennes første masker ble til i forbindelse med et kostymeball og ulike klubbkonsept i London som fungerte som møtepunkt for drag, mote, street-kultur, kostymer og teater. Denne kulturelle smeltedigelen gjenspeiles i Damselfraus masker, der håndverk, mote, design og kunst møter hverandre i en form hvor inspirasjoner og referanser smelter sammen i et høyst særegent og drømmeaktig uttrykk som skaper situasjoner som opphever skillet mellom virkelighet og fiksjon.

Det er kanskje dette fantastiske, drømmeaktige universet til Damselfrau som gjør at hennes masker appellerer til så mange. Hun har vært med på en rekke internasjonale utstillinger. Maskene har funnet veien til teaterscenen. I popkulturen har internasjonale artister som Mø, Røyksopp og Erykha Badu brukt maskene i sine sceneopptredener. De har figurert i musikkvideoer til artister som Beyoncé og artisten og moteikonet Daphne Guinness. Hun har samarbeidet med Louis Vuitton og vært i Vanity Fair og Vogue. Sistnevnte plasserte henne likegodt på Vougeworld 100 pushing boundaries: Vogues liste over 100 talentfulle individer som har et globalt potensiale til å transformere stil, skjønnhet og kulturelle uttrykk.

Formidlingsprogram Damselfrau

I tillegg til arrangementene under, tar vi gjerne imot bestillinger på eksklusive omvisning for din vennegjeng (dagtid eller kveldstid - med eller uten noe å drikke til). Ta kontakt på formidling@nkim.museum.no!

Museum24:Portal - 2024.05.16
Grunnstilsett-versjon: 1