Hopp til hovedinnhold

Boklansering:
Broderi som kunstuttrykk

Velkommen til boklansering av Randi Liums nye bok 𝗕𝗿𝗼𝗱𝗲𝗿𝗶 𝘀𝗼𝗺 𝗸𝘂𝗻𝘀𝘁𝘂𝘁𝘁𝗿𝘆𝗸𝗸!
I "Broderi som kunstuttrykk" ser Randi Nygaard Lium på broderi i Norge – fra arkeologisk materiale i oldtiden, renessansens broderi på drakter, kunstbroderiet til Arts- and Crafts-bevegelsen på slutten av 1800-tallet, til nye strømninger i broderi på dagens samtidskunstscene. Boka viser vei inn til en kunstform og et tekstilt kunsthåndverk som er høyst relevant.

𝗧𝗶𝗱: onsdag 22.mai kl. 18.00. Gratis inngang.
𝗦𝘁𝗲𝗱: TKM Gråmølna, Trenerys gate 9.

  • 1/1

𝗣𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺: Randi Lium vil denne kvelden samtale om boka sammen med museumsdirektør Ingrid Lunnan Nødseth. Forlagssjef og redaktør for boka, Laila Andreassen, vil presentere bokprosjektet.
Boksalg og signering.

𝗠𝗲𝗿 𝗼𝗺 𝗯𝗼𝗸𝗮:
Mestere med nål og tråd har skapt enestående broderikunst over hele verden, fra kinesisk silkebroderi til samisk perlebroderi, og fra afrikansk broderi på bark til norsk ullbroderi på forklær. Broderiet har gjennom tidene vært et anerkjent kunsthåndverk.
I dag er broderiet synlig i samtidskunsten. Det er til stede på separatutstillinger i museer og gallerier, og det blir sendt ut for å representere Norge i utlandet. Med broderi kan man skape et bilde, figurativt eller nonfigurativt. Det kan broderes på nytt og fint tøy, eller på tøy som har vært brukt. Garnet kan være tykt eller tynt, håndspunnet og plantefarget eller maskinspunnet og kjemisk farget. Kunstnerne tar tak i broderiet ut ifra sitt eget ståsted, og tråkker opp sin egen sti mot nyskapende og originale tekstile billeduttrykk.
Dette er en historiebok om broderi – fra arkeologisk materiale i oldtiden, renessansens broderi på drakter, kunstbroderiet til Arts- and Crafts-bevegelsen på slutten av 1800-tallet, til nye strømninger i broderi på dagens samtidskunstscene. Boka viser vei inn til en kunstform og et tekstilt kunsthåndverk som er høyst relevant.

𝗨𝘁𝘀𝘁𝗶𝗹𝗹𝗶𝗻𝗴:
Nordenfjeldske Kunstindustrimuseums utstilling 𝘎𝘫𝘦𝘯𝘧𝘰𝘳𝘵𝘳𝘺𝘭𝘭𝘦𝘵 er åpen til kl. 20.

Museum24:Portal - 2024.05.16
Grunnstilsett-versjon: 1