Jeg velger meg... / My choice is...

Ett hundre og tjuefem er mange mennesker, men også ganske få. Hva med gjenstand 126, 127, 128? Her finner du enda flere favoritter og fortellinger enn de vi har inkludert i "125" - sendt inn av vårt publikum!
/
One hundred and twenty-five is a big number, but not that big either. What about object 126, 127, 128? Here you can read about even more favourites and stories, in addition to the ones we've collected in the project "125" - written by our visitors!

126) Hanne Dahl Gevings valg: Finn Juhl et al. "Interiør anno 1952"

"Interiøret fra 1952 tok meg tilbake i tid. Atmosfæren var helt spesielt, det var en følelse av tilstedeværelse men samtidig var det som om tiden stod stille. Jeg ble slukt inn av lyset i rommet og den minimalistiske stilen. Endelig var det rom for tanke og refleksjon!" - Hanne Dahl Geving.

 • "Interiør anno 1952". Foto: Steffen W. Holden/Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum (Foto/Photo)
  1/1
  "Interiør anno 1952". Foto: Steffen W. Holden/Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum

127) Bodil Aalberg, arkitekt, velger: "Rewind" av Kari Steihaug

Som arkitekt er jeg opptatt av romfølelse og det ´tidløse´ - som privatperson mer styrt av estetikk. For at et verk skal røre meg, må det være mer enn dekor (1) og mer enn en bruksgjenstand (2). Hannah Ryggen rokker ved forestillingen om hva håndverk og kunst er / kan være, og må nevnes i denne sammenheng (3). Flere andre verker i utstillingen gjorde inntrykk: - Brosjen "Sofa" av Konrad Mehus viser et nøysomt interiør preget av gjenbruk og sparsomhet. Brosjen som objekt er tilsynelatende endret fra høystatus- til lavstatussymbol, - eller er nøysomhet i ferd med å bli høy status? Brosjen er dekorativ og brukbar - ville du gått med den? - Kari Steihaugs "Rewind" er min favoritt, den får tankene til å flyte. En kjole som strikkes og rekkes opp, strikkes og rekkes opp. Kjolen skapes og forgår, lik forgjengeligheten i alt liv på jorden. Kjolen er aldri helt lik, den endrer seg med tiden, og er vakker på sin måte gjennom alle faser fra fra garn til dåpskjole - lang kjole - kort kjole - topp og til garn igjen. Kjolen består av det samme stoffet hver gang, men er sammensatt på en ny måte - helt lik, og samtidig helt unik.

 • Kari Steihaug, Rewind (Foto/Photo)
  1/1
  Kari Steihaug, "Rewind" (2002), Norge Foto: Freia Beer / Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum (NK2003-005)

128) Irene Tamnes velger "Enda flere byråkrater" av Synnøve Anker Aurdal

Aktuelt innhold og flott uttrykk!

 • Synnøve Anker Aurdal, Enda flere byråkrater (Foto/Photo)
  1/1
  Synnøve Anker Aurdal, "Enda flere byråkrater" (1993), Norge. Foto: Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum/BONO / Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum (NK1998-104)

Hva er DIN favoritt? Send oss ditt valg, så legger vi det snart ut på denne siden.

/

What is YOUR favourite? Send us your choice, and we'll soon post it on this page.