Som et slag i solar plexus.

3. mai kl: 18.00
Ståle Gerhardsen, Marianne Meløy og Anne B. Ragde i samtale med prosjektleder Solveig Lønmo

 • Abraham Games, plakat for London Transport (Foto/Photo)
  1/3
  "Jeg overrasket meg selv litt da jeg endte opp med å velge denne plakaten. Eller, egentlig ikke, den er jo som et fargesterkt slag i solar plexus." - Ståle Gerhardsen, multikunstner og spilloppmaker. Abraham Games, "Plakat for London Transport" (1951), Storbritannia. Foto: Freia Beer / Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum (NK152-1951) (Bilde 1 av 3)
 • Tebøsse med lok (Foto/Photo)
  2/3
  "Denne lille tedåsen har en hemmelig fortid. Lokket er knust, og deretter limt. Hvordan ble det knust? Kanskje en ny pike som skulle servere oppe i salongen og beveget hånden litt feil, da hun ville legge tebladene i silen. Eller et ellevilt barn, nede i serveringen før brettene ble båret opp, med te og scones og smør og syltetøy." - Anne B. Ragde, forfatter. Den kongelige Porcelainsfabrik i København, "Tebøsse med lokk" (1775-1800), Danmark. Foto: Freia Beer / Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum (NK8155) (Bilde 2 av 3)
 • "Koptisk tekstilfragment" (Foto/Photo)
  3/3
  "Men hvilke forbilder hadde Hannah? Hvem hadde Hannah i Ryggen? I museumsmagasinet, i en skuff, i silkepapir, ligger et eldgammelt tekstilfragment som Hannah har eid. Hun kjøpte det i Stockholm i 1967, og jeg tenker: Selvfølgelig gjorde hun det. Hun lot seg inspirere av dette eldgamle koptiske portrettet av et kvinnfolk." - Marianne Meløy, skuespiller. "Koptisk tekstilfragement" (1. århundre v.t.), Egypt. Har tilhørt Hannah Ryggen. Foto: Freia Beer / Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum (NK1970-022) (Bilde 3 av 3)

En samtale om hvorfor ting, samlinger og museer betyr noe for folk.
Marianne Meløy, Anne B. Ragde og Ståle Gerhardsen er tre av 125 personer som har valgt ut hver sin favoritt til Nordenfjeldske Kunstindustrimuseums jubileumsutstilling "125". I dialog med museets kurator Solveig Lønmo, deler de sine oppfatninger om hva tingene rundt oss egentlig har å si, om museers betydning og om hvordan det var å skulle velge blant 40 000 ting.

Begrenset antall billetter, så bestill her via Hoopla, eller forhåndskjøp direkte i museets resepsjon (men ikke vent for lenge!)